Prestació d'Activitats Educatives

Nusos disposa d’una gran varietat d’activitats educatives i de divulgació de temàtiques i formats diferents (conferències, cursos, tallers, jocs de simulació), dirigides a públics diversos (centres educatius, casals i entitats de lleure, famílies, adults en grups organitzats o a títol individual) que els pot fer especialment apropiats per a diferents moments de la programació cultural o docent.

La pràctica docent de Nusos posa l’accent en la mediació didàctica, la conversa guiada, la representació dels processos mitjançant elaboracions verbals i gràfiques apropiades i el treball de grup que comporta la interacció entre iguals.

A partir d’aquestes activitats, Nusos també treballa els valors de l’educació ambiental i de l’educació per al desenvolupament.

Per a altres peticions temàtiques, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Les conferències no són un rotllo

Estades científiques

Jocs de Simulació

Casals d'aprenentatge

Tallers

Cursos

Processos Participatius

Les conferències no són un rotllo

Conferències amb una àmplia varietat temàtica amb la intenció d’acostar la ciència als ciutadans d’una manera participativa. Per prendre l’hàbit d’assistir a conferències i altres actes culturals, i així renovar i actualitzar els seus coneixements. Recomanades per a actes en diferents efemèrides que tenen relació amb la Ciència i el Medi Ambient (Setmana de la Ciència, Setmana de la Terra ....), per complementar temes treballats als centres educatius i per oferir en la programació de centres cívics i equipaments culturals per a públic general. Públic adult, Alumnes d'ESO, Batxillerat o Cicle Formatius.

conferències

Temàtiques disponibles:

Amunt

Estades Científiques. Recerca per descobrir l'entorn

L'objectiu general de totes les estades proposades és incidir en el desenvolupament de les habilitats que responen a una manera científica de mirar el món. Són un programa especialment pensat per dur a terme a l'entorn proper del poble de Mura, al bell mig del parc natural de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac.

Per cada etapa educativa s'han dissenyat unes estades amb estreta relació al contingut curricular de primària. Podeu descarregar la fitxa de cada estada, així com la informació general del projecte a continuació:

Exploradors de la Biodiversitat, Cicle inicial de primària;

Història d'un còdol, Cicle mitjà de primària;

Canvis i cicles a la natura, Cicle superior de primària;

Projecte Educatiu de les estades científiques per a primària.

Amunt

Casals d'aprenentatge

Especialment pensat per fomentar la vocació científica dels infants i joves. Casals, que combinant activitats d'aula i sortides al camp, aproximen als nois i noies a algunes tècniques i pràctiques científiques. Promouen el desenvolupament d’habilitats d’observació i anàlisi, el dibuix i la creativitat, la interpretació i la formulació d'hipòtesis, etc. Realitzable en format casal, colònies i crèdit de síntesi. Adaptant-nos a les consideracions del grup i/o client. A partir dels 10 anys.

racó del naturalista

Amunt

Jocs de Simulació

Jocs vivencials que, mitjançant materials i models, simulen aquells processos que per la seva dimensió en el temps o l’espai difícilment es poden mostrar, així com entendre conceptes abstractes.

Les temàtiques disponibles fins a l’actualitat són:

Amunt

Tallers

casals Dinos

Amunt

Cursos

DMA

Amunt

Processos Participatius

Amunt