nusos

Bon any del Cooperativisme!!

Any Internacional de les CooperativesL'assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2012 l'Any de les cooperatives, destacant el seu paper en el desenvolupament socio-econòmic, en concret pel seu efecte en la reducció de la pobresa, la generació de llocs de treball i la integració social.

Es reconeix l'empresa cooperativa com un model de negoci alternatiu basat en les persones i gestionat pels seus membres de manera democràtica. Entre d'altres, ens regeixen valors com la democràcia, la transparència, l'honestedat, la responsabilitat social i la igualtat.

El nostre model de gestió fomenta el desenvolupament sostenible, el compromís amb la comunitat i promou els principis democràtics alhora que capacita les persones que en formen part.

Arreu del planeta les cooperatives es faran ressó amb nombroses activitats d'obertura. Ben aviat trobareu informació al nostre web sobre les nostres activitats previstes de celebració.

Us desitgem un feliç any de cooperació!!

"Cooperatives are a reminder to the international community that it is possible to pursue both economic viability and social responsibility" Ban Ki-moon, Secretari General de les Nacions Unides.

AMUNT

 

Actualització del nostre web

Teclegem Nusos al cercador i apareix, entre xarxes, cordes i cordills, Nusos. Activitats Científiques i Culturals. sccl. Cliquem i s'obre la pàgina web de Nusos amb un nou format, molt més clar i diàfan.

Una web informativa que pretén mostrar totes les vessants de la tasca desenvolupada per la cooperativa. El nou disseny inclou continguts actualitzats i molta més informació sobre els serveis que s'ofereixen.

Si no voleu anar fins el cercador, cliqueu aquí mateix per visitar la renovada web de Nusos.

AMUNT

 

El Canvi Climàtic arriba a les escoles de Catalunya

"La Caixa del Temps. Migració i canvi climàtic", és una maleta pedagògica elaborada amb SEO/BirdLife (Sociedad Española de Ornitología) i el finançament del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

La Caixa conté materials didàctics per treballar el canvi climàtic a través de l’estudi de la fenologia de la flora i fauna, sobretot plantes i ocells. L’estudi d’aquests grups mitjançant l’observació permet detectar canvis en el clima al llarg del temps.

L'objectiu de la maleta didàctica és capacitar els alumnes perquè aportin dades sobre la migració de les aus a través de plataformes i xarxes socials com springalive o aves y clima a la comunitat científica i aquesta pugui analitzar i evidenciar com està afectant aquest canvi climàtic a la flora i fauna. Un exemple més de projecte de participació ciutadana per l'estudi i conservació del medi.

En total són 8 activitats que es despleguen en el programa curricular d'un curs sencer de 5è i 6è de primària.

S'ha produït un total de 10 maletes didàctiques que seran repartides en el territori català, preferentment a escoles Verdes. Per ara en gaudeixen els municipis d'Abrera, El Prat del Llobregat, Gualba, Mataró i la comarca de l'Alt Camp.

Caixa del Temps

AMUNT

 

Coneixes les nostres activitats didàctiques?

El món afronta desafiaments importants que afecten el desenvolupament, els estils de vida i els valors. Convençuts que l'educació ha de facilitar la gestió eficaç de nous coneixements, el desenvolupament d'aptituds necessàries per tal de participar en la transformació positiva de la societat i la clarificació de valors, proposem un seguit de xerrades, casals d’aprenentatge, cursos i processos participatius que acosten diferents realitats i fenòmens (energia, mètodes científic, tècniques de camp, temps, biotecnologia) i conviden a l’ús del pensament creatiu i reflexiu.

Per saber-ne més consulteu el nostre web i poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Activitats

AMUNT

 

Nou Museu, nou model didàctic.

Al llarg d’un any, l’equip de Nusos, de la mà d’en Josep Bonil (professor de la UAB i membre del grup de recerca Complex del Departament de Didàctica de la Matemàtica les Ciències Experimentals), hem dut a terme un intens treball per a definir el nou model didàctic de les activitats del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Amb l’esbós de les línees pedagògiques traçat, el fruit obtingut són tres propostes didàctiques: T’ho esperaves?, Busquem la vida? i Atrapem el so?.  En aquestes  tres activitats escolars  partim de fenòmens significatius per a l’alumnat i ens hi apropem per mitjà de diferents llenguatges tot obtenint diferents perspectives que promouen la construcció de coneixement en els participants.

La bona rebuda d’aquestes activitats ens anima a continuar perfilant el model tot millorant i innovant en les propostes.

Trobareu més informació al web del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Més informació aquí

activitats

AMUNT

 

Nusos a la Jornada "L'Estat de la Recerca en Educació per a la Sostenibilitat a Catalunya"

La recerca "Un curs per a la sostenibilitat adreçat a adults: Anàlisi de la visió del món des de la perspectiva de la Sostenibilitat" realitzada per Eli Miralles, sòcia treballadora de Nusos, i tutoritzada per Mercè Junyent, del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB, es va presentar a la Jornada "L'Estat de la Recerca en Educació per a la Sostenibilitat a Catalunya", organitzada per la Xarxa de Recerca en Educació per a la Sostenibilitat.

La recerca explora i descriu la visió del món des de la perspectiva de la Sostenibilitat que tenen els adults, alhora que analitza la incidència que té el curs en el foment d’una visió del món més holística dels participants en acord els principis de l’educació per a la Sostenibilitat. Les conclusions de la recerca contribueixen a l'aportació d’un marc que serveixi de punt de partida per a docents a l’hora de traçar estratègies didàctiques en educació per la Sostenibilitat adreçades al col·lectiu adult.

Nusos realitza el curs al Centre d'Informació i Recursos per la Dona de Cornellà del Llobregat des de l'any 2004 gràcies a la col·laboració del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del municpi.

AMUNT